Tutustu kuuhkaajalähettiläisiin!

Kuuhkaajalähettiläät ovat Raahen omia sanansaattajia – noita arjen sankareita, jotka kertovat omin sanoin kokemuksiaan ja ajatuksiaan Raahesta ja raahelaisuudesta. Työllään he haluavat osallistua Raahen tarinan kirjoittamiseen ja kaupungin maineen rakentamistalkoisiin. Tekemiset, kokemiset, asuminen, harrastukset, vapaa-aika ja arki – näitä kaikkea sivutaan kuuhkaajalähettiläidemme tarinoissa. 

Virpi

Virpi

Olen runoilijatar Raahesta. Helsingistä lakeuksille saapunut ja juurtunut. Olen asunut useassa paikassa, mutta sydämein on vienyt kaunis Raahe. Tänne olen heittänyt ankkurin ja juurtunut.
Tarja

Tarja

Hei! Olen Tarja, raahelainen ”paluumuutto-kuuhkailija”. Lastentarhanopettaja ja viimeiset 20 vuotta toiminut yrittäjänä. Elämäni kaupungit: Kotka (1963)–RAAHE–Kajaani–Oulu–RAAHE–Espoo–Helsinki–Espoo–Oulu–Helsinki–RAAHE. Kierros maailmalla kesti 33 vuotta, kunnes keväällä 2019 oli paluumuuton aika takaisin kotikaupunkiin.
Tita

Tita

Hei! Olen Tita, aktiivinen raahelainen ja kuitenkin täydellinen kotonakuuhkailija. Tullista minäkin olen tullut, rakkauden perässä. Raahelaiset miehet ovat vetovoimaisia, sillä tiedän muillekin käyneen näin! ICT-alan työtkin järjestyivät Oulusta Raahen sivukonttoriin, ja rakastuin tähän niin sopivan pieneen kaupunkiin.
Roippa

Roippa

Olen Roippa, 52-vuotias tullista tullut, joka kokee olevansa paljasjalkainen raahelainen ainakin suihkussa. Kastettu olen nimellä Roy, jota saa myös käyttää vapaasti. Elän tällä hetkellä elämääni ICT-opettajana, urheilusta paikallislehteen kirjoittamalla sekä valmentamalla jalkapallo- ja futsaljunioreita. Numerolistana elämäni on 7 lasta, 1 vaimo, 0 ajokorttia. 
Maritta

Maritta

Synnyin Raahessa, vanhassa Gellmannin sairaalassa, tammikuussa 1950. Äitini väitti, että ensiparkaisuni pysäytti vanhan kellon synnytyssalin seinällä. Hän epäili aina, että se oli jonkinlainen varoitus tulevasta. Gellmannin sairaala on sittemmin museoitu. Tietääkseni minulla ei ole osuutta asiaan, mutta toistan tarinaa mielelläni.
Riikka

Riikka

Olen Riikka ja olen asunut Raahessa 6-vuotiaasta. Taustalla on se melko tavallinen raahelaisen tarina: isä tuli Rautaruukille töihin ja koko perhe muutettiin mukana. Raahesta tuli meidän perheen kotikaupunki. Nykyään minulla on Pattijoella oma koti ja perhe.
Marko

Marko

Olen Marko, 46-vuotias paljasjalkainen raahelainen, ja olen asunut täällä koko ikäni. Asun perheeni kanssa Kaupunginmetsän asutusalueella. Kuvailisin itseäni luontoa rakastavaksi liikkuvaiseksi harrastelijaksi.
Tiina

Tiina

Olen Tiina, tullin tuoma osa-aikaraahelainen. Vapaa-ajan kotonakuuhkaaja minusta tuli pari vuotta sitten, kun perheemme kakkoskoti valmistui Ruottalonlahdelle.