Marko

Marko

Olen Marko, 46-vuotias paljasjalkainen raahelainen, ja olen asunut täällä koko ikäni. Asun perheeni kanssa Kaupunginmetsän asutusalueella. Kuvailisin itseäni luontoa rakastavaksi liikkuvaiseksi harrastelijaksi. Eli monenlainen liikunta on lähellä sydäntä. Välillä se on urheilua ja välillä muuten vain huvikseen kuljeskelua. Viime vuosina jopa intohimona on ollut paikallisten lähipolkujen ja -reittien tutkiskelu, kartoitus, raivaaminen, siivoaminen ja yhdisteleminen. Kesäisin fatbikella tai juosten ja kävellen. Usein matkassa kulkee myös koira. Talvella kuljetaan hiihtäen, fatbikella ja lumikengillä sekä toki ihan vaan lenkkareilla juoksennellen.

Perheemme 9-vuotias tyttö on myös aktiivinen moniharrastaja, ja hänen myötä tulee osallistuttua enemmän ja vähemmän myös lasten aktiviteetteihin. Lasten kanssa touhuilu ja seikkailu pitää mielen virkeänä.

Kotonakuuhkaajaa haettiin mm. tällaisella lauseella Raahea kuvaillen: “täällä saa olla ihan rauhassa, ja toisaalta tekemistä piisaa aina”.  Tuossa se mulle aika hyvin kiteytyy syy miksi täällä on todella hyvä olla, asua ja elää. Kaikki tarpeellinen on lähellä, joka paikkaan pääsee vaikka  pyörällä. Aikaa ei tarvitse haaskata kulkemisiin ja ruuhkissa pönöttämisiin. Ruuhkavuosista parhaillaan nautiskelevalle tämä on todella merkittävä asia!

Katso mitä muuta Marko on tarinoinut!

Global Fatbike Dayn viettoa Raahessa

Global Fatbike Dayn viettoa Raahessa

Tänä vuonna Global Fatbike Day osui paikkakunnalla hieman nihkeään koronatilanteeseen. Siitä johtuen mitään aiemmin nähtyjä ryhmäretkiä ei toteutunut, eikä yhteistoimintaa ollut, joten ei muuta kuin yksikseen paikallisesta polkutarjonnasta nauttimaan.
Lue