Tiina

Tiina

Olen Tiina, tullin tuoma osa-aikaraahelainen. Vapaa-ajan kotonakuuhkaaja minusta tuli pari vuotta sitten, kun perheemme kakkoskoti valmistui Ruottalonlahdelle.
 
Parasta Raahessa on tietenkin meri ja saaristo. Ja vanhan kaupungin lumoava tunnelma. Tai meripäivät, joiden aikana kaupungilla on lähes hämmentävää vilskettä. Ja toki myös oma koti, jonka terassilta saa ihastella auringonlaskuja ja tuntea mereltä puhaltavan tuulen tuiverruksen.  Myös lähitienoon luontopolut ja lintuvedet ovat tulleet tutuiksi. Etenkin keväisin minut voi bongata kaukoputken kanssa Pattijokisuulta tai Aittalahdelta. Käsillä tekeminen tuo kaivattua vastapainoa työlle ja tykkään siis tarttua sahaan tai maalipensseliin, neulepuikkoihin, paistinlastaan, kalligrafiakynään, kameraan…
 
Tervetuloa jakamaan kanssani Raahessa vietettyjä hetkiä! Kuuhkailemisiin!

Tiina

Katso mitä muuta Tiina on tarinoinut!

Fennovoimasta ja Hanhikivestä 

Fennovoimasta ja Hanhikivestä 

Jos olet lukenut minun kotonakuuhkaaja tarinoita tai selannut Fennonen-lehteä, olet ehkä hoksannut, että työskentelen Fennovoimalla. Tiedän, että ydinvoimahanke jakaa vahvasti mielipiteitä, mutta itse olen ylpeästi fennovoimalainen ja kerron mielelläni että olen mukana tässä projektissa. 
Lue
Ulkona syömässä – Raahen ravintolat 

Ulkona syömässä – Raahen ravintolat 

Arjen kiireiden keskellä on toisinaan mukava helpottaa itseään ja napata take away -ruokaa kotipakettiin tai kesken etätyöpäivän poiketa valmiilla lounaalla. Herkullinen päivällinen toimii myös keinona juhlistaa vaikkapa juhlapyhää tai merkkipäivää. Korona-aikana tekee myös mieli tukea ravintola-alan yrittäjiä. Mutta ehkä ihan perimmäinen syy minun ulkona syömiselle on kuitenkin sama kuin kokkailun harrastamiselle: se, että ruoka on hyvää ja syöminen kivaa!
Lue
Raahen saaret: Kalla 

Raahen saaret: Kalla 

Raahen saariston helmi on oma suosikkisaareni Kalla, jossa on karua taikaa. Saaressa on paljon pikkukivikkoa ja saari on ihan kirjaimellisesti mansikkapaikka. Makeita metsämansikoita kasvaa saaressa ihan joka puolella.
Lue
Koti, työ ja ruokakauppa

Koti, työ ja ruokakauppa

Meille kaikille on tarjolla monenlaista tekemistä, harrastusta ja puuhaa, joilla saa äkkiä kalenterin täytettyä. Valtaosan ajasta syö kuitenkin työ, kotona rentoutuminen ja hyvä yöuni sekä arkiset puuhat kuten ruoanlaitto. Itse olen huomannut, että minulle on tärkeää että kolmio koti-työ-ruokakauppa on kunnossa. Silloin elo rullailee sujuvasti eteenpäin.
Lue
Uusia naapureita

Uusia naapureita

Me saamme uusia naapureita! Kokonaisen asuinalueen verran jopa. Olemme nimittäin saaneet seurailla läheisen Ruottalonlahden asuinalueen rakentumista. Oma raksa-aika on vielä tuoreena mielessä ja on ollut hienoa seurata kuinka uudet talot nousevat naapurustoon. 
Lue
Rantabaari 

Rantabaari 

Raahen kakkoskoti on meille etenkin paikka, missä rauhoittua työntäyteisen arjen vastapainoksi. Ehkä parhaiten rentoutuminen onnistuu paljun lämmössä, ulkoilmassa. Kerran paljuillessa putkahti ajatus ilmoille: olisipa kätevää, jos tuossa vieressä olisi baari, josta voisi mieluista juomaa pyytää. Ei tarvitsisi nousta hyytävään ilmaan, vaan saisi pysyä paljun lämmössä. Höpsö ajatus ei jättänyt rauhaan, alkoi päinvastoin elää omaa elämäänsä. 
Lue
Raahen saaret: Tasku 

Raahen saaret: Tasku 

Tasku on ehkä Raahen saarista kaikkein kaunein. Taskun pooki on kuvauksellinen, hiekkaranta upea ja kuumana kesäpäivänä saaressa saa huomaamattaan kiinni rennosta ja kiireettömästä kesätunnelmasta. 
Lue
#raahe #mansikkakari

#raahe #mansikkakari

#raahe-tunniste on vinkannut tuoreelle raahelaiselle monta kiinnostavaa käyntikohdetta. Eräänä kevätpäivänä tunniste oli tägätty Instagramissa videoon, jossa näkyi mereen laskeva oja ja sen kahta puolta jyhkeän komeat korkeat kalliot. 
Lue
Hiihtoretki Taskuun 

Hiihtoretki Taskuun 

Tammikuun kipakat pakkaset helpottivat sopivasti viikonlopuksi. Aurinko lämmitti ja keli oli mitä mainioin. Ei edes tuullut lainkaan ja oli mukava pikkupakkanen. Kaivoin varastosta sukset esille ja lähdin hiihtelemään.
Lue
Koronavuosi

Koronavuosi

Vuosi 2020 jää varmasti kaikille mieleen. Meidän perheelle korona mahdollisti asettumisen hetkeksi paikoilleen. Olimme jo useamman vuoden ajan eläneet arkea usealla paikkakunnalla töistä ja perhetilanteesta johtuen. Kun koronakevät iski päälle ja työt tai koulut eivät enää sitoneet tiettyyn paikkaan, saimme asettua sinne missä oli paras olla – eli Raaheen tietenkin!
Lue
Raahen saaret: Suolakivi

Raahen saaret: Suolakivi

Suolakivi on pieni kallioluoto Ruottalon edustalla. Luoto on ikään kuin haljennut, eli sen keskellä on syvä halkeama, johon mahtuu vaikkapa vene. Etenkin kauniina kesäpäivinä näkee luodolla käyvän paljon pistäytyjiä soutuveneellä, meloen tai suppaillen. Suolakivi on niin lähellä meidän kakkoskotia, että kerran kävimme siellä jopa jopa uimalla!
Lue
Raahen saaret: Konikari

Raahen saaret: Konikari

Konikari on pienoinen saari, josta löytyy nuotiopaikka, puuvaja, puucee ja laavu. Laituria saaressa ei ole, mutta rantautuminen hiekkarannalle on helppoa. Meille Konikari on etenkin saari, jonne voi hurauttaa pienellä kumiveneellä viettämään rauhallista kesäpäivää. Usein saa olla autiolla saarella ihan yksin ja nauttia olosta hiekkarannalla. 
Lue
Tavoitteena 100 lajia

Tavoitteena 100 lajia

Lintujen seuraamisesta on tullut minulle rakas harrastus. Etenkin lintujen kevätmuuttoa on kiinnostavaa seurata. Kaukoputki tuo linnut lähelle ja meillä onkin aina putki valmiiksi viritettynä ikkunan ääressä ja lintukirja nopeasti saatavilla. Lintujen bongailussa on ehkä  parasta rauhallisen kiireetön ulkonaolo. Kun luonnossa pysähtyy paikoilleen kuulostelemaan, avautuu sellaista, mikä jää helposti kiireellä edetessä huomaamatta.
Lue
Retkellä viinapolulla

Retkellä viinapolulla

Ajoimme useita kertoja ohi “Kastellin jätinkirkko” -kyltistä ja heräsi kiinnostus mikä ihme on jätinkirkko? Wikipedian mukaan jätinkirkkojen tarkoitusta ei varmuudella tunneta, mutta niiden on tulkittu olevan muun muassa muinaisia linnoituksia, uhripaikkoja, poroaitauksia, hylkeenlihan kylmävarastoja, asuinrakennusten perustuksia tai tähtitieteellisiä observatorioita. Olipa sen verran monipuolinen kirjo käyttötarkoituksia, että piti lähteä ihan varta vasten katsomaan miltä rakennelma näyttää.
Lue
Ensikosketus Raahen saaristoon

Ensikosketus Raahen saaristoon

Veneily tupsahti elämääni kaupanpäällisenä aviomiehen mukana. Jokilaaksossa kasvaneena en osannut isompien vesien äärelle edes haaveilla. Veneily tarkoitti minulle lähinnä soutelua joella tai reissua ruotsinlaivalle ja merikokemukset raioittuivat rantapäiviin Hiekkasärkillä. Mutta vesille päästyäni, olen huomannut että aavassa ulapassa on taikaa.
Lue
Retkellä

Retkellä

Eväsretki lähitienoon luontopolulle on ehkä paras tapa viettää vapaapäivää. Etenkin nyt vuoden pimeimpään aikaan, kun pimeys on vastassa työpäivän jälkeen, kannattaa viikonlopun valoisat tunnit hyödyntää.
Lue
Joulun odotusta

Joulun odotusta

Minulle on muodostunut jouluperinteeksi tehdä kauniita huurteisia kynttilälyhtyjä suolaa kasvattamalla. Kikka on helppo: lasipurkin pohjalle pari lusikallista merisuolaa ja tilkka vettä. Ja sitten vain annetaan luonnon tehdä taikojaan.
Lue
Unelmien kakkoskoti

Unelmien kakkoskoti

Haaveilimme kakkoskodista meren rannalla. Meren tunnelma, tuoksut ja mieltä rauhoittava maisema houkuttelivat. Ajatus että voisi välttää aamuin illoin työmatkaan kuluvan tunnin vauhditti haaveilua ja etsintä alkoi.
Lue