Raahen tarina

Tämä on tarina Raahesta. Juuri siitä Perämeren idyllisestä pikkukaupungista, joka on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia kotonakuuhkaajia – noita sinnikkään taipumattomia arjen sankareita, joita ei navakkakaan merituuli saa kaadettua.

Tämä tarina voisi alkaa myös näillä perinteisillä sanoilla: Raahe on kaunis merenrantakaupunki, jossa on hyvä elää, olla ja yrittää. Se ei meidän mielestämme kuitenkaan riitä erottamaan meitä muista, joten otimme kuvaavammat keinot käyttöön. 

Etsimme pitkään meidän raahelaisten ominaispiirteitä. Emme voi väittää olevamme yltiösosiaalisia tai loputtoman energisiä, vaikka ollaanhan me saatu yhdessä paljon hyvää aikaan. Sen sijaan keskitymme siihen, mitä me luontaisesti olemme: perustyytyväisiä kotonakuuhkaajia, sinnikkään taipumattomia ja luonnostaan ylpeitä tästä kaikesta. 

Meitä sanotaan myös oudosti houkuttelevaksi porukaksi. Senkin kuvauksen kannamme rinta rottingilla, sillä kaupungistamme löytyy useita kiehtovia raahelaishahmoja, jotka yhdessä muodostavat meidän oman kotonakuuhkaajien heimon. Rauhalliset rantavitikot, eläväiset kulttuuririennot, kaupunkikeskustan erikoisliikkeet tai Wanhan Raahen kummituskierrokset – me kotonakuuhkaajat olemme kuin kotonamme kaikissa kaupungin kolkissa. 

Meidän heimoon mahtuu muuten kyllä. Saatamme alkuun ehkä hieman ujostella sinua, mutta älä huoli – pehmenemme nopeasti. Ja kun pääset meidän sisäpiiriin, et halua enää lähteä sieltä pois. Tervetuloa meille!

P.S. Jos haluat tietää, mitä se kotonakuuhkaaminen oikein on, klikkaa itsesi raahe–suomi–sanakirjaan!