Raahen tarina kuntalaisen näkökulmasta 

Tarina voisi alkaa myös perinteisesti: Raahe on kaunis merenrantakaupunki, jossa on hyvä asua, elää ja yrittää. Vaikka tuo määritelmä kuvaa kotikaupunkiamme kokonaisuutena erittäin hyvin, on Raahe tuon lisäksi paljon enemmän ja monella tapaa ainutlaatuinen, erityinen ja yksilöllinen.   

Vaatimattomuus on hyve, mutta tänä päivänä meillä ei ole varaa enää vaatimattomuuttamme vähätellä kotiamme, vaan rehellisesti ja tunteella kertoa myös ne syyt, miksi tänne olemme päätyneet tai tänne jääneet. Kaikilla meillä on syymme.  

Kotonakuuhkaaja-kampanja pohjautuu 2018 valmistuneeseen uuteen kaupunkibrändiimme ja on osa tuolloin lanseerattua, rakkaudella täydellisestä pikkukaupungistamme kerrottavaa tarinaa. Brändityö kokonaisuutena toteuttaa Raahen kaupungin strategiaa. Vuonna 2018 sloganiksemme valikoitui ”Luonnostaan ylpeä” kertomaan raahelaisille, että Raahesta saa puhua hyvää ja että kotiaan saa rakastaa.  

Mikä ihmeen kotonakuuhkaaja?  

Lyhyesti sanottuna kotonakuuhkaaja on ihminen, joka on Raahessa kuin kotonaan. Kuntalainen, joka viihtyy kotonaan, jolla on lähes kaikki tarvittava kätevästi ulottuvilla Raahessa ja joka keksii rutkasti itselleen passelia tekemistä kotikaupungissaan. Kotonakuuhkaaja-lähettiläät löytyivät helposti, mikä osoittanee, että täällä asuu kotiseutuunsa tyytyväisiä kuntalaisia, jotka haluavat osallistua Raahen tarinan ylöskirjoittamiseen ja kuntansa maineen rakentamistalkoisiin. Raahen maine koostuu meidän jokaisen kertomasta ja jakamasta viestistä, joten, Raahen tulevaisuuden tähden, ollaan rehellisiä ja kerrotaan nyt myös ne hyvät asiat. 

Raahe on pikkukaupunki ja kotonakuuhkaaja ymmärtää, että juurikin nuo pikkukaupungin puutteet tekevät Raahesta täydellisen, koska pikkukaupunki ei olisi täydellinen, jos se olisi samanlainen kuin iso kaupunki. Täydellinen pikkukaupunki tarjoaa turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä lyhyitä etäisyyksiä. Täydellisessä pikkukaupungissa ei juurikaan jonoteta, odoteta, ei tuskailla siirtymien ja vaihtojen kanssa, vaan eletään arkea, joka ei ryöstä elämästämme tunteja epäolennaiseen.  

Kotonakuuhkaaminen on varsinkin näin korona-aikaan erittäinkin suositeltava harrastus eli matkustamista vältellessämme sopii meistä kunkin toivoa, että viihdymme parhaiten nimenomaan omassa kodissamme, omassa kotikaupungissamme, joka väljyytensä ja turvallisuutensa vuoksi saattaisi kiinnostaa ruuhkaisemmin asuvia suomalaisia laajemminkin. 

Miksi kotonakuuhkaaja-kampanja? 

Nykyviestimissä on vaikea saada positiivista sisältöä esille. Kanavaa, jolla ilmaista tyytyväisyyttä, kiitollisuutta, touhukkuutta, elämäniloa tai positiivista arjen virtaa, saa miettimällä miettiä eikä tuollaiseen viestintään kannustavaa ryhmää tahdo löytää, vaikka jaettavaa usein olisikin. Tämä kampanja toteutetaan kaupungin avustuksella, mutta kuntalaisen suulla sekä sillä yhteisellä tavoitteella, että Raahen tunnettuus erinomaisena asuinpaikkakuntana kasvaisi jälleen hieman.

Keskustelua herättävän, huumorin avulla ajantasaista Raahe-tietoutta jakavan ja kuntalaistarinoihin pohjautuvan kampanjan tavoite on selvä – lisää asukkaita Raaheen.